GÜNCEL

Engelliler, Sümerpark’ta gönüllerince eğlendiler

Nazilli Sümerpark’ta Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Nazilli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Bahar Şenliği’nde engelli kardeşlerimiz ve aileleri gönüllerince eğlendiler. Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Başkan Tetik, engelli çocuklarla harmandalı oynadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Nazilli Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Sümerpark’ta ortaklaşa düzenlediği Bahar Şenlikleri, yoğun katılımla gerçekleşti.

“En Büyük Engel Sevgisizliktir” mottosuyla düzenlenen şenliğe; Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik,   CHP İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Daire Başkanı Ayşenur Emir, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Zeliha Gündoğdu, Türkiye Sakatlar Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Aysun Bademli, Down Sendromlular Dernek Başkanı Sena Akar, Nazilli Engelsiz Engelliler Dernek Başkanı Ahmet Ünlü,  Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Işıl Çınkıt, Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Zeynep Fatma Aytekin, Evren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, İlkyorum özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunduğu şenlikte, katılımcılar İzmir Marşı ile 10. Yıl Marşı eşliğinde coşku dolu bir Bayrak Şöleni’ne imza attılar.

Nazilli Otizm Orkestrası, Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Nazilli Gülen Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencilerinin keman dinletisinin yer aldığı şenlikte, Özel Nazilli Dört Renk Okulları öğrencisi Deniz Duru Yaman’ın şiir performansı katılımcılardan büyük alkış aldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcılara tavuklu pilav ile ayran ikram ettiği şenlikte; yüz boyama standı ve palyaço etkinliğinin yanı sıra çocuklara pamuk şeker, balon dağıtıldı. Engelliler için Asker Merasimi’nin de yapıldığı etkinlikte asker adaylarına kına yakıldı, Belediye Başkanı Tetik ile İlçe Başkan Ökmen’in de eşlik ettiği Zeybek Performansı büyük beğeni topladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Tüm dünyada 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanır ve bu haftada bir farkındalık yaratılır. Ben de tüm engelli bireylerin Engelliler Haftasını kutluyorum. Bu haftada engellilerimizin hayatlarını nasıl kolaylaştırabiliriz, neler yapabiliriz bunları konuşuyoruz. Nazilli’de bundan sonra sık sık bu konuları konuşacağız. Belediyede Engelliler Birimi’ni açacağız. Ne zaman, nerede engelli olacağımız belli değil. Engelli olan onlar değil, engelli olan biziz. Asıl engelli olanlar; onlarla ilgilenmeyen, onların sorunlarına çözüm bulmayan bizleriz. Söz veriyorum; Nazilli Belediyesi olarak engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına gerekli tüm adımları atacağız.” dedi.