CHP Nazilli İlçe Başkanlığı Eğitim, Kültür, Sanat ve Halkla İlişkiler Komisyonu, Dallıca Ali Çamlı Parkı’nda çocuklara yönelik “Bizim Mahalle” etkinliği düzenledi.

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ve eşi Ayşın Tetik’in de katıldığı etkinliğe; Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Dallıca Mahallesi Muhtarı Murat Halal, CHP Nazilli İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen ve İlçe Örgütü Üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Nazilli İlçe Başkanlığı Eğitim, Kültür, Sanat ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Sevil Gökçe, geleceğimiz olan çocuklara sahip çıkma adına çocukların eğitimi, sosyo-kültürel gelişimleri ve eğlenerek öğrenmeleri için bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti.

‘BİZİM MAHALLE’ ETKİNLİKLERİ SÜRECEK
Gökçe, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını savunmak, geçmişimize karşı sorumluluk, geleceğimize karşı yaşamsal zorunluluktur. Mücadeleden vazgeçmeyen, inandıkları uğruna kararlılıkla yürüyen Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak, yerelde kazandığımız başarıyı genele taşımak için Eğitim, Kültür, Sanat ve Halkla İliskiler Komisyonu olarak Nazillimizin tüm mahallelerinde "Bizim Mahallemiz” adını verdiğimiz etkinliklerimiz devam edecektir.”

LAİK, DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNİ YERLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR!
Bu ve benzeri etkinlikleri, hem belediye hem ilçe örgütü olarak sürekli yapacaklarının altını çizen Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, bu etkinliklerle birlikte toplumla bütünleşmeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Tetik, tüm bu çalışmalarla birlikte 2024 seçimlerinde olduğu gibi 2028’de de o büyük başarıyı Genel Seçimleri alarak elde edeceklerini ve iktidara gelme başarısını göstereceklerini ifade etti.

Tetik, şu ifadeleri kullandı: “Çocuklara yapacağımız her türlü eğitim, etkinlik mutlaka bize pozitif olarak yansıyacaktır. Eğer bizler çocuklarımıza sahip çıkmazsak, onların yanında yer almazsak, daha şimdiden bu yaşta temel bazı fonksiyonları, görüşleri aktarmazsak bu çocuklarımız daha sonra bazı grupların elinde kalıp, bizim hiç istemediğimiz yöne doğru evrilebilirler. Onun için, arkadaşlık ve dayanışma içerisinde yetiştirmemiz gerekiyor. Ve daha şimdiden kendilerini toplumun bir bireyi olarak hissetmelerini sağlamalıyız. Şimdi oyun, sonra eğitim ama oyunun içinde de bir eğitim olmalı. Dolayısıyla çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirip, okullarımıza da destek olarak, bizlerin kafasındaki Türkiye Cumhuriyeti’ni; yani Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, hukuk devletini de yerleştirmemiz gerekiyor.”

ÇOCUKLARLA ÇOCUK OLDULAR!
Konuşmaların ardından Nazilli Belediyesi Folklör Ekibi gösterisinin ilgiyle izlendiği etkinlikte; çocuklara pamuk şekeri ikram edildi, yüzleri boyandı. Ayrıca Başkan Tetik ve İlçe Başkanı Ökmen’in de eşlik ettiği seramik atölyesinde çamurdan çeşitli eserler yapılırken, müzik atölyesinde de çocuklara müzik enstrümanları tanıtılarak kısa bir ders yapıldı. İlçe Başkanı Ökmen’in kısa ama başlangıçta fena sayılmayacak nitelikteki keman dinletisinin ardından Meclis Üyesi Çırpanlı, Başkan Tetik’in ricasını kırmayarak gitar çaldı. ‘Çav Bella’ isimli eseri hem çalıp hem söyleyen Çırpanlı’ya katılımcılar da eşlik ettiler.

Programın son bölümünde, etkinliğe katılan çocuklara Katılım Belgesi, Atatürk kartpostalı ve Andımız hediye edildi.

 

 

Aydın, kurtuluşunu Funda Arar'la kutlayacak Aydın, kurtuluşunu Funda Arar'la kutlayacak

 

 

 

 

Muhabir: Nazilli Gündem