GÜNDEM

NAZİLLİ'DE KALP HASTALARINI SEVİNDİREN HABER

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde uzun süre Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ufuk Özgül, Nazilli Referans Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Alanında önemli çalışmalara imza atan Dr. Özgül, Nazilli’de ablasyon (yakma) tedavisi uygulayan tek hekim olarak da öne çıkıyor.

Uzun yıllar Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ufuk Özgül, hastalarını yaklaşık bir buçuk aydır Nazilli Referans Hastanesi’nde kabul ediyor. Alanında Aydın’ın öncü hekimlerinden olan Özgül, Aydın’da ritim bozukluğu tedavisi uygulayan 3 hekimden biri.

"ARTIK NAZİLLİ'DEYİM"
Kalp damar hastalarının hayat kalitesini arttırmayı öncelik edinen Dr. Özgül, “Yaklaşık 7 yıldır Aydın’da yaşıyorum. Daha önce Ankara’da ve Tokat’ta mesleki geçmişlerim var. Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Ben oradayken devlet hastanelerinde ritim bozukluğu tedavisi yapan hiç kimse yoktu. Muğla’da ve üniversite hastanelerinde de kimse yoktu. Sadece özelde bir hekim vardı. Bununla alakalı Dokuz Eylül Üniversitesinde bu işin duayenlerinden eğitim aldım. Takibinde vakaları almaya başladım. Bu süreçte 200’e yakın hastanın tedavisini yaptık. Şimdi bir buçuk aydır da Nazilli’deyim.” dedi.

 

“TEDAVİ SONRASI SEMPTOM GÖRÜLMÜYOR”
Ritim bozukluğu ve tedavisi ile ilgili bilgi veren Özgül, “Ritim bozukluğu Aydın’da çok yüksek popülasyona sahip bir hastalık. Kalp hastalarında, damar hastalığı, kalp yetmezliği, tansiyon, kapak hastalığı gibi hastalıklar önde geliyor ama ritim bozukluğu da çok sık görülüyor. Özellikle Nazilli’nin hem yaş popülasyonundan dolayı ritim bozukluğu üst seviyede. Buradan Aydın’a gelen hastalarımızdan da biliyorum. Bunların tedavileri iki şekilde yapılıyor. İlaç tedavisi, sadece ritim bozukluğunun verdiği sıkıntıları önlemek için ama tamamen tedavi maalesef ablasyon dediğimiz yakma işlemiyle gerçekleşiyor. Nazilli’de bu işlemi yapan kimse yok zaten ben haricinde. Ayrıca ritim bozukluğu ve kalp yetmezliğinde kalbi güçlendirici piller var. Bununla alakalı pil takma işlemini yine kendimiz yapabiliyoruz. Birkaç hastamıza uyguladık, hastalarımız farkı da gördü. başarı yüzde yüzlere kadar çıkabiliyor. Yaşlı hastalarımızda bile yüzde 70’i buluyor. Bu bile çok yüksek bir oran. Ablasyon tedavisi yaptığımız yaşlı hastalarımızda bile tekrar hiçbir semptom olmadı. Hastanın yaşam konforunu sağlamış oluyoruz.” diye konuştu.

“HASTALIKTA YAŞ DÜŞÜYOR”
Kalp ve damar hastalıklarına karşı uyarılarda da bulunan Dr. Ufuk Özgül, “Kalp hastalıklarının yaşı günden güne düşmekte. O kadar çok 30-40 yaş aralığında kalp hastalığı yakalıyoruz ki, bu şikayetlerle gelen hastalara daha temkinli yaklaşmak zorunda kalıyoruz. Sigara kullanımı, şeker hastalığı ya da ailesinde kalp damar hastalığı öyküsü varsa 30 yaşından sonra mutlaka kardiyoloji hekimine kontrol ettirilmeli. Hastalık yaşının düşmesi genel bir sorun. Bunda da hareketsizlik, sigara kullanımı, beslenme şekli ve stres faktörü çok önemli rol oynuyor.” ifadelerini kullandı.