Sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Millet Bahçesi ve Dörtyol’a kadar olan kısmın acilen yenilenmesi ve ağır tonajlı araçların geçişinin engellenmesi için Şirinevler Mahalle Muhtarı Levent Issızer ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Gamze Yarar yetkililere çağrıda bulundu.
Yapımı tamamlanan Aydın Denizli Otobanı geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Bakan Uraloğlu törende yaptığı konuşmada Aydın-Denizli Otoyolu’nun Kuyucak-Aydın arasındaki 70 kilometrelik son kesimini de trafiğe açtıklarını belirterek “Yolun tamamını toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik. Otoyolumuz sayesinde Aydın-Denizli arasında trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik. Zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf edeceğiz” dedi.
MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR
Hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağladığı bizzat Bakan Uraloğlu tarafından ifade edilmesine rağmen ağır tonajlı kamyon ve tırlar otoban yerine Aydın Denizli Karayolu’nu kullanmaya devam ediyor. Ağır tonajlı araçların geçişi nedeniyle deforme olan, özellikle motosiklet sürücüleri için sık sık ölümlü kazalara sebebiyet veren karayolunun Nazilli’de Millet Bahçesi’nden Dörtyol’a kadar olan kısmı ise defalarca yenilenmesine rağmen ağır tonajlı araçların kullanmaya devam etmesiyle dikiş tutmayan yol tehlike saçmayı sürdürüyor.
“AĞIR TONAJLI ARAÇLAR KARAYOLUNU KULLANMASIN”
Karayolunun üst kısmı Cumhuriyet Mahallesi alt kısmı ise Şirinevler Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Her iki mahallenin muhtarı yolun deforme olan kısmında sık sık ölümlü trafik kazaları meydana geldiğini hatırlatarak yolun ağır tonajlı araçların geçişine kapatılması için yetkililere çağrıda bulundu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gamze Yarar daha geçen hafta yolun bozuk olan kısmında Karayolları ekipleri tarafından yenileme çalışması yapıldığını belirterek “Yolun bu kısmında ne kadar yenileme çalışması yapılırsa yapılsın yine bozuluyor. Biz buradan ağır tonajlı araçların geçmesini istemiyoruz. Burada çok sık trafik kazaları oluyor. Motosiklet sürücüleri buradan geçerken korkuyorlar. Otoban açıldığına göre kamyon ve tırların burayı değil otobanı kullanmaları gerekir. Biz bunun için dilekçe de verdik. Millet Bahçesi’nden Dörtyol’a kadar olan kısım acilen yenilenmeli ve ağır tonajlı araçların geçişi engellenmeli” diye konuştu.
“ÖLÜMLÜ KAZALARA SEBEBİYET VERİYOR”
Şirinevler Mahalle Muhtarı Levent Issıer de yazın sıcak havanın etkisiyle karayolunun deforme olduğunu belirterek “Mahallemizin de dahil olduğu Aşağı Nazilli’de zemin sıvılaşması olduğunu biliyoruz. Karayolunun Millet Bahçesi ile Dörtyol’a kadar olan kısmı defalarca tadilattan geçiyor ama ağır tonajlı araçların geçişiyle yeniden bozuluyor. Yolun bu kısmı özellikle motosiklet sürücüleri için büyük tehlike saçıyor. Yakın zamanda yine ölümlü motosiklet kazası oldu. Kamyon ve tırların bu yolu kullanmaması faydalı olacaktır. Yalnızca burayı değil mahallemizin ana caddesi olan 5 Eylül Caddesi de yine kamyon ve tırlar tarafından kullanıldığı için altyapımız zarar görüyor. Yağmurlu günlerde kanalizasyon taşıyor. Ağır tonajlı araçların hem karayolunu hem de 5 Eylül Caddesi’ni kullanmasını istemiyoruz” sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.