Yesevi Hareketi Derneği Batı Anadolu Bölgesi Başkanı Ahmet Atay ve Arama Kurtarma Ekip Personeli Mustafa İhsan Çelik, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldiler.
 

Yesevi Hareketi Derneği'nin kuruluşundan bugüne hem dernek hem arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Atay, Nazilli halkına afetlerle ilgili çağrıda bulundu. Aydın İl Başkanlığı olarak Nazilli'de faaliyetlerine başladıklarını ve öncelik olarak insani yardım üzerine başlayan hareketin bugünlere kadar geldiğini belirten Atay, sosyal projeler kapsamında insanlara yardımcı olmaya, destek olmaya gayret ettiklerini söyledi. Atay, 4 yıldır da bu düşüncelerinin değişmediğini, kimsenin dünya görüşüne bakmadan, gerçekten ihtiyaç sahibi ise ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. “Öğrencilerimize burs veriyoruz, kurbanda organizasyonlarımız oluyor, özellikle Afrika ve Bangladeş'te su kuyuları açarak insanların suya ulaşmasına vesile oluyoruz. Bunlar bizim yaptığımız rutin işlerimiz.” şeklinde konuşan Yesevi Hareketi Derneği Batı Anadolu Bölgesi Başkanı Ahmet Atay konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Kaymakam Keklik, zirveye gizlenmiş 900 yıllık manastırı inceledi Kaymakam Keklik, zirveye gizlenmiş 900 yıllık manastırı inceledi

30 ARKADAŞ EĞİTİMİNİ TAMAMLAYIP, AKREDİTE OLDU!
“6 Şubat büyük depreminin ardından, arama kurtarmanın ne kadar gerekli bir şey olduğunun bir kez daha farkına vardık. Hatay'da, Özgür hocam arkadaşları ile şahsi olarak oraya destek olmaya, arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmaya gittiler. Sağ olsunlar orada ellerinden geleni imkanlar doğrultusunda sağlamaya çalıştılar. Tabii çok kötü bir durumdu ve bunların üstesinden gelmek için çabaladılar. Döndükten sonra kendileriyle bir görüşme gerçekleştirdik ve Nazilli'de de arama kurtarma ekibi kurmaya karar verdik. Arkadaşlarımız sağolsunlar geçen yıl bu zamanlarda, herkes deniz kıyılarında ya da yaylalarda tatil yapıp serinlerken, 30 arkadaşımız bu sıcaklarda gayret göstererek eğitimlerini tamamladılar. Afyon'dan gelen AFAD ekiplerinin tabi tuttukları sınavda başarılı oldular ve akredite oldular. Bölgede kendi yakın çevresinde 30 kişilik bizim gibi bir ekip daha yok.”

OLASI DEPREMLERE HAZIRIZ!
Biz asla böyle bir afetin olmasını istemeyiz ama böyle bir afet olduğunda profesyonel olarak işini yapan, gerek beden gücüyle gerek alet edevatıyla hazır olan bir ekibimiz var. Bu ekip peyder pey AFAD'ın bizlere görevlendirmesiyle arama kurtarma, kayıp vakalarına gidiyor. Son günlerde bu oran çoğaldı. Yangınlara müdahaleye gidiyoruz. Bozdoğan'da küçük bir sel felaketi oldu, oraya müdahale ettik. Son bir haftadır da sürekli Söke'de arkadaşlarımız, işte bugün bir cenaze bulundu, aynı kişi mi ona bakacaklar. Kuşadası'ndaki yangında söndürme çalışmalarına katıldılar. Çok şükür bugüne kadar deprem felaketi olmadı, olmasını da istemiyoruz ama olduğu takdirde arkadaşlarımız buna da profesyonelce müdahale edeceklerdir.

Buralara gönüllülerimizin bağışları ile geldik. Eğitimleri tamamlamak zor ama çok şükür eğitimleri tamamladık. Gönüllülerimizin bağışlarıyla aracımız dahil, olası depremde kullanılacak hemen hemen tüm alet edevatları (hilti, beton kesici vb.), kameraları temin ettik, hazırda bekliyoruz.”

 

KENDİ ŞAHSINA MÜNHASIR BİR YARDIM HAREKETİYİZ!
“Ne yazık ki bundan 8 sene önce milletimizin başından bir felaket geçti. Insanların inanarak, güvenerek bağış yaptıkları birileri, insanlarımızın iyi niyetini suistimal ettiler ve bu suistimallerin neticelerini halen daha yaşıyoruz ne yazık ki...

Yesevi Hareketi Derneği, 2012 yılında Kayseri'de kurulmuş bir yardım hareketidir. Elbette bizim şahsi düşüncelerimiz, fikirlerimiz, elbette siyasi bir düşüncemiz mevcut. Fakat biz gerek yurt içinde, gerek yurt dışında hiçbir siyasi partiye, hiçbir cemaate, hiçbir tarikata bağımlılığı, bağlantısı olmayan, kendi şahsına münhasır gönüllülerden oluşan bir yardım hareketiyiz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum; Çünkü insanların akıllarında halen daha acaba soruları var. Çok yardımlar geliyor ama bu yardımları asla IBAN üzerinden yapmak istemiyor insanlar haklı olarak. Çünkü bir felaket geçmiş başlarından. Bu konuda insanların bizi internet ortamında Yesevi Hareketi Derneği olarak araştırmalarını istiyoruz; çünkü yesevi ismiyle çok kuruluş var. Kayseri merkezde, bugünkü üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek kurdukları bir dernektir; derneğimiz.

Biz vatan, devlet, millet, bayrakla sorunu olmayan herkesle çalışan bir ekibiz. Kurucu idareyle kavgası olmayan herkesle, milletimiz adına, milletimizin ve devletimizin faydasına çalışmaya talibiz ve çalışıyoruz. Biz özellikle Kayseri'deki ve Türkiye genelinde üst kademede görev alan arkadaşlarımızın istisnasız hepsi, vaktiyle rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yapmış, onun şehadetinin ardından parti olarak bu millete bir hizmet veremeyiz, onun hayallerinin peşinden koşarak insanlarımıza, gönül coğrafyamıza hizmet edelim düşüncesiyle yola çıkmış arkadaşlarız.”

 

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ!
“Deprem bölgesinde Adıyaman bizim kardeş ilimiz. Yani Yesevi Hareketi Aydın İl Temsilciliği olarak, depremden bu yana orada çok çalıştık halen daha çalışmaya devam ediyoruz. Ne yazık ki konteynerlerde kalmak zorunda olan insanlarımızın kullandıkları su sıkıntılı, hele havaların ısınması ile ishal oranlarının artmasıyla bu daha da gün yüzüne çıktı. Oraya bir su arıtma cihazı kampanyası yaptık ve 62 tane su arıtma cihazı taktık, öncesinde de genel merkez 35 tane takmıştı. Tabii oradaki insanların memnuniyeti ve yaptıkları hayır duaları görülmeye değerdi. En son yılbaşında 500 aileye, zengin erzak paketi götürmüştük. Zaten bilenler bilir, en güzelini yapmaya gayret ediyoruz çünkü yarın bu felaketin bizim başımıza gelmeyeceğinin garantisi yok. Su arıtma cihazlarını taktıktan sonra belediye başkanı ve yardımcıları teşekkür ederek bizden bir ricada bulundular... ‘Adıyaman'da Çölyak hastası oranı Türkiye genelinin üzerinde ve bu insanlar normal gıdalarla beslenemiyor. Bunların malum, unları dahi glutensiz olmalı ve bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?’ diye sordular. Biz de her zaman ki gibi, üstümüze vazife dedik ve yardımcı olabileceğimizi söyledik. Ve şimdi onunla ilgili bir kampanya düzenledik.

Belki 5 milyonu bulmuştur bizim bölgeye götürdüğümüz yardımlar, abartısız. Ve bu yardımların her birini Nazilli ve çevresinde, bordrolu çalışan ve küçük esnaflarımızın desteği ile gerçekleştirdik.

Bu basın toplantısını yapmamızın bir nedeni de; bizi duyan büyük esnafların, büyük tüccarların, fabrikatörlerin, hali vakti yerinde insanların destek olmaları... Çölyak hastası insanlarımız her bir şeyi yiyemiyorlar. İsteyen araştırabilir, onların ekmeği bile özel yapılan unlardan üretiliyor. Biz üç çeşit un tedarik ettik, bölgeye gönderdik. Çölyak Derneği ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tırpan bir değerlendirmede bulunarak, birinde karar kılıyorlar. Şimdi o un üzerine çalışıyoruz ve bölgeye tekrar gideceğiz. Nazillimizde ve Aydın'da bulunan insanlarımızın bizim vasıtamızla oradaki insanlara yardımcı olmalarını diliyoruz.

Bu konu gerçekten önemli ve güzel de dönüşler var ama yeterli değil. İnşallah sosyal medyadan bizi takip etsinler ki, daha rahat ulaşmalarına vesile olalım. İsteyenler kendileri de Adıyaman Belediyesi'ne ulaşsınlar, gerekli bilgiyi onlar verirler. Yeter ki oradaki insanlar bu mağduriyetten bir an evvel kurtulsunlar.

Yani biz bir gün bir şey yemesek sıkıntı olur, ikinci gün daha sıkıntı olur ki bu insanlar bu sıkıntıyı aylardır çekiyorlar. Bizler de bunları kendimize sıkıntı ediniyoruz. Dert edindiğimizde de üstesinden gelmek için ne yapılması gerekiyorsa yapmanın gayreti içerisindeyiz.”

 

NAZİLLİ BU İNSANLARIN KIYMETİNİ BİLMELİ!
“Bir araya gelmemizdeki sebeplerden biri bu, diğer sebep de, çok şükür akredite olduk, bütün eksiklerimizi ihtiyaçlarımızı tamamladık. Kırk derece sıcaklıklarda dağ, bayır, dere, tepe gezmek arkadaşlarımızı yormuyor ama insanların bu harekete, gönüllüler ordusuna destek olmamaları bizi hem üzüyor hem yoruyor. Nasıl destek olabilirler; malzeme alarak olabilirler. Biz kimseden para beklentisinde değiliz. Arkadaşlarımızın geneli öğretmen, yani paraya ihtiyacı olmayan insanlar. Zaten bu işi gönüllü olarak yapıyorlar, gönüllü olmasalar kimse onları bu sıcakta dağ bayır dolaştıramaz. Bu işe hevesli, gönüllü insanlar varken, Nazilli ve Aydın bu insanların kıymetini bilmeli diye düşünüyorum.”

 

NAZİLLİ’DE TATBİKAT ALANI OLMASINI İSTİYORUZ!
“AFAD Müdürlüğü, Ekim ayı içerisinde Nazilli’de büyük bir tatbikat düşünüyor. Biz de geçtiğimiz gün Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ile bir görüşme gerçekleştirdik, aynı şekilde inşallah yeni kaymakamımız ile de görüşeceğiz. Nazilli'de bir tatbikat alanı olmasını istiyoruz. Yani bizden sonra mutlaka başka arama kurtarma ekipleri de çıkacaktır, bu ekiplerin profesyonelliğini, çalışır vaziyette oluşunu hem devam ettirmeleri açısından hem devamlı tetikte olmaları açısından böyle bir alana ihtiyacımız var. Allah göstermesin, bir deprem olduğunda edinmiş olduğumuz özellikleri kaybetmememiz için en az ayda bir tatbikat yapmamız gerekiyor. Yakın çevrede ne yazık ki böyle bir alan yok, hatta Aydın'da da yok. İnşallah belediye başkanımız bunu değerlendirip, Nazilli'nin uygun bir yerinde bir tatbikat alanı oluşturursa, biz de oraya konteynerler getirip kuracağız. Sanal betonlar dökülecek, kirişler, kolonlar konulacak ve orada devamlı bir tatbikat söz konusu olacak ki bizler de çalışmışlığımızı yitirmeyelim. Yani olası bir depremde, alana gittiğimizde nasıl olacaktı, bunu nasıl bağlayacaktık, bunu nereye koyacaktık demeyelim diye bu tatbikatları yapmak zorunda olduğumuzu kendilerine ilettik. İnşallah bu konuda bizlere yardımcı olacaklarına inanıyoruz.”